Rozšiřující příslušenství | Humminbird | Sonary, echoloty

Barometr - AS BP

Výrobce: Humminbird   Katalogové číslo: 9741700

Monitoruje vývoj barometrického tlaku za posledních 12 hodin pomocí nezávislé integrované výměnné baterie. Kdykoli zapnete sonar, budete mít aktuální informace o vývoji tlaku za posledních 12 hodin.

Cena: 4 451,00 Kč  

Zkušení rybáři ví, že změny počasí mají velký vliv na chování ryb. Protože každou změnu počasí provází i změna barometrického tlaku, vyplatí se tyto změny monitorovat a podle nich odhadnout chování ryb. Změny počasí (deštivo, větrno, oblačno) ovlivňují chování ryb třemi způsoby.

Změny spojené se změnou barometrického tlaku mění množství přímé sluneční energie, ochlazují vodní hladinu a zvyšují množství kyslíku ve vodě.

Ve dnech s vysokým barometrickým tlakem a plného slunečního světla budou ryby hledat bezpečný úkryt v dírách převisech, vodních rostlinách a nebo se budou skrývat ve větších hloubkách. S blížící se bouří a úbytkem slunečního světla jsou ryby lákány k vodní hladině za potravou pod rouškou příšeří.

Úbytek světla navíc vytvoří na vodní hladině jakýsi film, skrz který nejsou vidět stíny nad hladinou. Pro ryby tak nastávají ideální podmínky, aby vypluly ze svých úkrytů za potravou.

S přicházejícím frontálním systémem doprovázený padajícím barometrickým tlakem déšť rychle ochladí vodní hladinu a působením vodních kapek se zvyšuje obsah kyslíku ve vodě. Jak se mísí chladnější voda a kyslík s okolní vodou, stávají se ryby aktivními a jdou za potravou.

Na druhé straně fronty se zvyšujícím se tlakem se ryby stávají nečinnými a netečnými. Lov za těchto podmínek vyžaduje zcela jinou techniku než za normálních podmínek. Rybáři, kteří znají toto chování ryb a dokážou sledovat (monitorovat) vývoj barometrického tlaku, budou více úspěšní.



Základní vlastnosti:


Monitoruje vývoj barometrického tlaku za posledních 12 hodin pomocí nezávislé integrované výměnné baterie. Kdykoli zapnete sonar, budete mít aktuální informace o vývoji tlaku za posledních 12 hodin.
Na obrazovce sonaru si kdykoliv budete moci zjistit zda aktuální vývoj barometrického tlaku má stoupající či klesající tendenci.
Možnost zobrazení grafu vývoje na celé obrazovce pro jednoduchou a snadnou čitelnost.
Jednoduché Plug & Play zapojení.
Kompatibilní se všemi modely řady Matrix.

Sada obsahuje:


Barometr WeatherSense™
Montážní sadu pro instalaci
Návod k použití

zpět



klikni zde



  


Rybářské potřeby: Pavel Šmach, Gudrichova 104, 747 06 - Opava, 606 277 984
www.rybarsky-obchod.cz
Upozornění - Internetový obchod již není v provozu a není aktualizován. Ceny a produkty zde zobrazené již nejsou aktuální.

Podmínky použití a ochrana osobních údajů

Provozováno na systému PremiumSHOP